Zdravé a chutné recepty

Kuřecí prsa marinovaná v medovém jogurtu

Kuřecí prsa marinovaná v medovém jogurtu

Postup je velmi jednoduchý. Jogurt, koření, med a prsa smíchejte a nechejte v lednici odležet. Maso by se mělo marinovat nejlépe přes noc, ale nejméně 30 minut. Prsa restujte zprudka na tuku, z každé …


Srnčí kýta na pomerančích

Srnčí kýta na pomerančích

Ingredience: 600 g srnčího masa z kýty 8 kuliček černého pepře a nového koření 6 kuliček jalovce 1 bobkový list 2 lžíce sádla 60 g špeku 2 velké cibule 2 lžíce pomerančové …


Uzený tvaroh na špeclích

Uzený tvaroh na špeclích

Ingredience: 1 balení chlazených špeclí nebo jiných těstovin dle chuti 1 cibule 250 g uzeného tvarohu (Lidl) 2 lžičky oleje petrželka, pažitka na ozdobu sůl Postup: Těstoviny …



Kořeněná dýňová omáčka

Kořeněná dýňová omáčka

Ingredience: 1/2 dýně Hokkaidó - neloupaná, nakrájená na menší kousky 1 velká cibule nasekaná na drobno 250 ml zeleninového vývaru 1 lřička koření Adžika 1 velký stroužek …


Švestkovo skořicový krém s mandlovou vůní

Švestkovo skořicový krém s mandlovou vůní

Ingredience: 100 g švestkovo-skořicového Šmakouna 10 čerstvých nebo mražených švestek 100 ml mandlového nápoje ALPRO špetka skořice Postup: Švestky povaříme na třech …


Banánové smoothie s ovesnými vločkami

Banánové smoothie s ovesnými vločkami

Kakaové boby zbavte slupky, s banány a vločkami rozmixujte do hladka. Nechte pár minut odstát (dokud nebudou vločky měkké) a pijte. 


Řízky z patizonu - vegetariánský recept

Řízky z patizonu - vegetariánský recept

Patizon nakrájím na plátky tlusté asi 8mm a vyříznu z nich jádřince. Plátky posolím, popepřím a smíchám s rozmačkaným česnekem. Nechám asi 30 minut odpočinout, tak se patizon zbaví …


Kuřecí roládka s bylinkami a sušenými meruňkami

Kuřecí roládka s bylinkami a sušenými meruňkami

Kuřecí prsa naplocho rozřízneme, ale nedokrojíme. Je potřeba, z každého kusu masa vytvořit velký plát a ten rozklepat jako řízek. Maso potřeme česnekem a posolíme. Na okraj naklademe za sebe …


Krevety na česneku a limetkách

Krevety na česneku a limetkách

Čištění: Krevety oloupete tak, že odtrhnete nožičky. Podél vnitřní strany těla odloupnete a odtrhnete krunýř. Malým ostrým nožem krevetu trochu nařízněte, podél celého spodního oblouku. …


Zapékaná zelenina se slanou drobenkou

Zapékaná zelenina se slanou drobenkou

Zeleninu očistěte, nakrájejte na středně velké kousky a vařte. Žloutky rozmíchejte s trochou mléka nebo smetany, česnekem a kořením. Zeleninu rozmístěte do zapékacích misek a zalijte žloutky …