Řízky z patizonu - vegetariánský recept
Patizon je velmi vděčná, a chutná zelenina. Mnoho lidí se bojí ho připravovat, ale je to naprosto jednoduché. Patizon koupíte v supermarketech nebo od farmářů, v temnu a chladu vám vydrží i půl roku. Tyto bezmasé řízky tak můžete připravovat skoro celý rok.
Časová náročnost: 60 min.
Suroviny
1 střední patizon, 3 vejce, strouhanka, hladká mouka, sůl, pepř, česnek, olej, uzená paprika, sušený česnek
Patizon nakrájím na plátky tlusté asi 8mm a vyříznu z nich jádřince. Plátky posolím, popepřím a smíchám s rozmačkaným česnekem. Nechám asi 30 minut odpočinout, tak se patizon zbaví přebytečné vody a bude se lépe obalovat. Do strouhanky přidám lžičku sušeného česneku a půl lžičky uzené papriky. Dál obaluji v klasickém trojobalu a smažím na oleji. Podávám s bramborem nebo samotné s jogurtovým dipem.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář