Krevety na česneku a limetkách
Dokonalá chuť moře, dovolené a léta s vůní másla. Tento recept můžete připravit z mražených -očištěných krevet, ale já jsem použila chlazené. Ať použijete jedny nebo druhé, jídlo si užijete.
Časová náročnost: 60 min.
Suroviny
Krevety, cibule, limety, česnek, máslo, petržel, sůl, chilli
Čištění:
Krevety oloupete tak, že odtrhnete nožičky. Podél vnitřní strany těla odloupnete a odtrhnete krunýř. Malým ostrým nožem krevetu trochu nařízněte, podél celého spodního oblouku. Prsty nebo nožem vytrhněte hnědé až černé střívko. Střívko není zdravotně závadné, ale může obsahovat písek, proto se ho lidé zbavují.
Recept:
Cibuli nakrájejte na drobno a restujte i s krevetami na másle. Krevety opékejte naskládané vedle sebe, 3 minuty z každé strany. Přidejte koření, česnek, limetovou kůru a zalijte trochou vody. Až začne voda vřít, ihned odstavte a zakápněte šťávou z limety a zasypejte petrželí. Podávejte s pečivem.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář