Infračervená sušička k sušení větších kusů potravin
Sušičky se dnes dají zakoupit už za několik stovek, ale i v tomto případě často platí, že se investice do kvality vyplácí. S koupí lepší sušičky ve skutečnosti ušetříte za její provoz, protože mohou mít často nižší spotřebu a díky lepší technologii suší kratší dobu. Rozdíl je také v kvalitě usušených plodů, propracovanější sušičky se snaží o zachování co největšího množství cenných látek. Pokud hledáte opravdu top sušičku, pak by vaší pozornosti neměla ujít infračervená sušička, která zvládne nasušit i větší kusy potravin.
Rychlé sušení v sušičce potravin
Jednou z největších výhod infračervené sušičky je rychlost. Ve srovnání s jinými typy sušiček zvládá tento proces rychleji až o třetinu, pokud se jedná o bylinky, stačí jí dokonce poloviční čas. Tím vlastně přístroj snižuje také spotřebu energie. Mezi další velké klady patří také solární mód, díky kterému jsou potraviny sušeny podobně jako na slunci a zůstává v nich tak zachováno maximum cenných látek.
Infra červená sušička zvládá také sušení měkkých nebo kašovitých surovin, jako jsou meruňky či banány.
Sušení větších kusů potravin
Možná vás od sušení vždy odrazovalo především ta práce kolem, tedy krájení surovin na menší kousky a poté sledování celého procesu sušení. U infračervené sušičky však tyto starosti téměř odpadají. Poradí si i s většími kusy potravin, čemuž jsou přizpůsobeny i sušicí tácy, a o jejich dostatečné usušení se stará vlhkostní čidlo, které kontroluje zbytkovou vlhkost v surovinách. Na základě toho pak sušička vyhodnotí optimální dobu sušení i teplotu a vy se tak nemusíte starat téměř o nic.