Sušení meruněk, banánů a pomerančů
Zatímco některé suroviny se suší snadno a poměrně rychle, s některými to tak jednoduché nebude. Mezi ně patří právě i meruňky, banány či pomeranče, které jsou měkké, v případě prvních dvou surovin často až kašovité konzistence. Aby co nejvíce vynikla jejich chuť a sušení nebylo zbytečně složité a zdlouhavé, volte kvalitní sušičku, která nabízí dostatek funkcí potřebných k dosažení perfektního výsledku.
Infra červená sušička k sušení meruněk a banánů
Jednou z top sušiček na trhu je infra červená sušička Yden, která vyniká především svým solárním módem napodobujícím sušení na slunci. Právě tento mód se skvěle hodí k sušení potravin s měkkou či kašovitou konzistencí, ke kterým právě meruňky a banány patří. Uzpůsobeny jsou tomu také samotná sušicí plata. Jsou vyrobena z kovu a určitě se nemusíte bát, že by se do nich suroviny „napekly“.
Tip: Sušená banánová kolečka budou skvělou alternativou nepříliš zdravých brambůrek například na oslavách či při sledování televize.
Sušení pomerančů v sušičce potravin
Sušené pomeranče a vlastně i další citrusy jsou nejen krásnou dekorací, ale přidat je můžete i do svého oblíbeného čaje nebo sklenice vody pro příjemnou a svěží chuť. Pomeranče před sušením dobře umyjte (pokud je nebudete používat pouze k výzdobě bytu) a nakrájejte na zhruba 5mm kolečka. Sušení citrusů může trvat i v sušičce potravin o něco déle, například až 12 hodin. Sušte je při teplotě 50-55 ºC.