Jak si vybrat dvouhřídelový odšťavňovač?
Jste zastánci zdravého životního stylu, ale kupování ovocných a zeleninových nápojů v obchodech výrazně zasahuje do vašeho rozpočtu? Chcete si dopřát lahodný nápoj z čerstvých surovin bez přidaných konzervantů a jiných potravinářských aditiv, kdykoliv na něj dostanete chuť? Potom byste měli zvážit koupi kvalitního odšťavňovače, jenž vám umožní připravovat džusy v pohodlí vašeho domova.
Výhody dvouhřídelového odšťavňovače
Když budete projíždět internetové stránky s cílem najít ten správný odšťavňovač, jistě narazíte i na přístroje mající ve své konstrukci zabudované dvě hřídele. Tyto odšťavňovače si získaly oblibu u zákazníků díky své velké výkonnosti a schopnosti vylisovat maximum šťávy z téměř jakékoli suroviny, kterou do něj vložíte.
Poradí si nejenom s obyčejným jablkem, pomerančem, nebo měkkým rajčetem, ale můžete v něm zpracovávat i řepu, mrkev, celer nebo třeba i bylinky a listovou zeleninu. Příprava zelených nápojů čistících organismus se tak stane otázkou několika minut a vy už nebudete muset utrácet za předražené výrobky z obchodů.
Kromě výkonu jistě oceníte také jejich velmi tichý chod, který je zajištěn díky speciální konstrukci těchto odšťavňovačů – systému proti sobě se otáčejících kovových šneků, což jim umožňuje pracovat daleko tišeji než klasické odstředivé odšťavňovače s noži. Určitě vás překvapí, jak čistou šťávu dokáže z plodin vylisovat. Díky pomalým otáčkám vám už ve sklenici nikdy nebudou plavat kousky dužiny ani nápoj nebude napěněný – po zpracování dvouhřídelovým odšťavňovačem zůstává ze zpracovaných plodin pouze čistá šťáva bez zakalení.
Jak vybírat dvouhřídelový odšťavňovač?
Po přečtení všech uvedených výhod si už jistě procházíte internetovou nabídku ve snaze najít ten nejlepší přístroj, jenž se bude hodit právě pro vaše potřeby. Prvním kritériem, které byste měli zvážit, je výkonnost odšťavňovače, kterou odvodíte od surovin, jež doma běžně zpracováváte. Dvouhřídelové odšťavňovače sice všeobecně patří mezi ty výkonnější, ale i tak byste se měli zaměřit na jiné parametry nabízeného spotřebiče, pokud plánujete každý den odšťavňovat pět kilo mrkve, než když vám postačí občasná sklenice jablečného džusu.
Dalším zásadním kritériem, podle kterého byste se měli řídit, je počet otáček za minutu. Čím nižší počet otáček přístroj má, tím více šťávy dokáže ze surovin vyprodukovat. Díky pomalému otáčení hřídelí se navíc přístroj nezahřívá a veškeré ovoce a zelenina jsou tak lisovány za studena při zachování veškerých minerálů a vitamínů bez jejich teplotní degradace.
Pouze džusy, nebo i něco víc?
Takový dvouhřídelový odšťavňovač nemusí sloužit pouze k výrobě ovocných a zeleninových džusů. Některé dnešní přístroje dokážou vylisovat i šťávu z ořechových jader, semínek nebo třeba i obilovin. V pohodlí domova si tak budete moci vyrobit třeba mandlové mléko nebo vyzkoušet domácí tofu sýr.
Od variability schopností spotřebiče se ale ovšem také odvíjí jeho cena, která může u nejmodernějších výrobků zasahovat až k hranici čtyřiceti tisíc korun. Při chvilce hledání avšak brzy zjistíte, že dostatečně výkonný odšťavňovač můžete pořídit i za cenu mnohonásobně nižší. U spotřebitelů jsou například velmi oblíbené značky Catler, Omega, Kuvings nebo Yden, jejichž výrobky se dají sehnat v několika cenových kategoriích a vy si tak můžete vybrat odšťavňovač dle svých možností.
Při nákupu nezapomínejte na zkontrolování záruční doby, jež by u motoru neměla být kratší než tři roky a u ostatních částí přístroje potom roky dva. Přejeme vám příjemný nákup a šťastnou ruku při výběru!