Středomořské kuře pečené s přílohou
Kuře, které se peče pomalu, ale není vysušené. Kuře, které když ochutnáte a zavřete oči, budete si připadat jako na dovolené. :)
Časová náročnost: 160 min.
Suroviny
Kuře, máslo, sůl, pepř, citron, oregano, bazalka, tymián, brambory, mrkev, fazolové lusky, hrášek, česnek, citróny, celá rajčata z plechovky, olivový olej
Kuře omyji a rozporcuji. Na prsou a stehnech odloupnu kůži od masa, aby se vytvořila kapsa a vložím do ní kousky másla vyválené v tymiánu, oreganu a bazalce (maso tak bude méně suché). Na dno pekáče rozkrájím brambory, mrkev, fazolové lusky, citrony, česnek, hrášek a pokladu celá rajčata z plechovky. Pocákám trochou olivového oleje, přidám sůl a pepř. Na zeleninu pokladu kuře, které posolím a peču asi 2 hodiny pod poklicí, dle potřeby podlévám.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář