Piškotové řezy s jahodovo-banánovým krémem
Ingredience
Těsto:
160 g polohrubé mouky
150 g cukru
4 žloutky
4 bílky (z nich udělat zvlášť pevný sníh)
3 lžíce horké vody
4 vrchovaté lžičky sypaného instantního cappuccina s příchutí lískových oříšků
2 lžičky prášku do pečiva
Krém:
2 vanilkové pudinky
1/2 litru mléka
2 banány
2 lžíce moučkového cukru
2 lžičky rumu nebo rumové esence (nemusí být)
1 - 2 lžíce kysané smetany
100 g změklého másla
asi 10 jahod nakrájených na drobné nudličky
čokoládová poleva, kokos nebo mleté oříšky na posypání
Postup:
Žloutky utřeme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak k nim postupně přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva a cappuccinem. Nakonec do směsi opatrně vmícháme hotový sníh z bílků. Pečeme na pečicím papíře na větším plechu asi 10 minut na 170° C.
Uvaříme pudinky a zakryjeme je potravinářskou folií, dokud nevychladnou (nevytvoří se tak škraloup). Pak do nich vešleháme máslo. Nakrájíme banány a rozmačkáme je šťouchadlem na brambory - pokud chceme krém jemnější, rozmixujeme je. Přidáme moučkový cukr podle chuti, rum a kysanou smetanu. Polovinu krému natřeme na vychladlé těsto. Na ně naklademe jahody a pokryjeme zbytkem krému. Polijeme čokoládou a dozdobíme podle vlastní fantazie.
Vychladíme v lednici.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/50-oriskovy-piskot-s-bananovym-kremem-a-jahodami.html