Voňavá krůtí křídla
Krůtí křídla většina lidí přihodí do vývaru, ale lepší volbou je, připravit je jako samostatný pokrm. Krůtí křídla svou chutí připomínají kuře i králíka a marinovaná ve směsi koření působí skoro svátečně.
Časová náročnost: 120 min.
Složitost receptu: jednoduchý, ale zdlouhavý
Suroviny
Krůtí křídla, uzená paprika, chilli, barevná směs pepře, mletý hřebíček, skořice, hněddý cukr, sůl, tymián, oregáno, sušený česnek, čerstvý česnek, citrónová kůra, citronová šťáva, sušená sladká paprika, mletý kmín, olej
Příprava je opravdu velice jednoduchá. Veškeré koření a bylinky rozdrtíme na jemný prášek v hmoždíři nebo mlýnku na koření a smícháme s olejem a citronovou šťávou. Poměr si určíme sami, podle množství masa a vlastní chuti. Je ale dobré, použít 1/2 čajové lžičky aromatičtějšího koření a celou lžičku toho méně voňavého, marinádu ochutnat a dochutit pocitově. Krůtí křídla očistíme, omyjeme, naložíme do marinády a necháme odležet nejlépe přes noc. Maso vložíme do pekáče, mírně podlejeme a pečeme pod poklicí nebo přikryté alobalem na 170°C. Asi po hodině pečení poklici sundáme a maso dopečeme na barvu. Výpek scedíme, prohřejeme a zjemníme oříškem másla. Podáváme s bramborem, pečivem nebo rýží.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář