Ananasové řezy
Ingredience:
250 g polohrubé mouky
250 g cukru
1 dl horké vody
1 dl oleje
1 prášek do pečiva
tuhý sníh ze 4 bílků
4 žloutky
pár kapek mandlové tresti - nebo nahradíme část vodu malým panáčkem amareta asi 0,3 dl
Krém:
600 g zakysané smetany - 16% tuku
4 lžíce cukru moučka
1 krém Olé s vanilkovou příchutí
1 ztužovač zastudena (Dr. Oetker)
4 lžíce ananasového kompotu (rozmixovat)
200 ml šťávy z ananasového kompotu
A ještě: 6 lžic nugety, 6 lžic rybízového džemu rozmíchaného s 1 dl kořeněného vína (zde Kahor, můžete použít i víno portského typu) a skořice na dozdobení
Postup:
Žloutky s cukrem a horkou vodu spolu s amaretem vyšleháme do pěny, pak přidáme olej a nakonec mouku předem smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Rozetřeme na velký plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20 minut při 180°C – vyzkoušíme špejlí střed. Necháme vychladnout, pak sejmeme z papíru a napříč rozdělíme na dvě části.
Krém: ananas smícháme se zakysanými smetanami a cukrem, vyšleháme a přidáme krém Olé se ztužovačem. Rozmixujeme na hladkou hmotu.
První korpus namažeme nugetou, pokud je tuhá, můžeme ji na minutu vložit do mikrovlnky (program rozmrazování). Pak natřeme polovinu ananasového krému a překlopíme druhým plátem. Ten potřeme marmeládou smíchanou s kořeněným vínem a potřeme druhou polovinou korpusu. Rozetřeme zbývající částí krému a dozdobíme. Pomohla jsem si krajkou z dortových podložek, přes kterou jsem nasypala skořici.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/86-ananasove-rezy-se-tremi-naplnemi.html