Sójové chilli con carne - recept
Recept na jednoduché chilli bez masa, kterým se zahřejete, ale nebude vám těžko.
Časová náročnost: 40 min.
Složitost receptu: jednoduchý
Suroviny
Sójový granulát, cibule, chilli omáčka, protlak, sladká sušená paprika, třtinový cukr, chilli, fazole, kukuřice, sůl, pepř, česnek, rajčata
Uvařím sójový granulát podle návodu na obalu. Čím déle ho budete vařit, tím lépe Vám z něj pak bude (když se uvaří málo, tak nadýmá).
Osmahnu si cibulku, přidám sladkokyselou chilli omáčku, protlak, paprikovou pastu nebo sušenou papriku, lžíci třtinového cukru, sušené nebo čerstvé chilli, lehce orestuji a zalévám vodou nebo vývarem. Přidám sójové maso, ze kterého jsem vymačkala vodu a asi 10 minut povařím.
Dál přidávám různé druhy fazolí a kukuřici, vše uvařené nebo z konzervy. Spolu chvilku vařím, dochutím solí, pepřem, chilli nebo trochou česneku. Já zahustím, ale vy nemusíte. Zahušťuji poprášením moukou, škrobem nebo tapiocou, pokud máte. Čerstvá rajčata bez pecek nakrájím na kostky a přimíchám až na konec, aby se nerozpadla.
Podávám s rýží nebo pečivem, někdy přidám zakysanou smetanu (s tou je to fakt super) a já mám ráda petrželovou nať, ale není nutná.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář