Pohanková výživná snídaně
Pohanka je opravdu velmi zdravá, přirozeně bez bezlepková potravina. Je škoda, že na ni zapomínáme, jako snídaně nám dodá sílu na celé dopoledne. Je výborná, chutná trošku oříškově a působí proti civilizačním chorobám. Po uvaření není lepivá, ale spíše sypká a to je příjemná změna po klasické ovesné kaši.
Časová náročnost: 45 min.
Složitost receptu: jednoduchý, ale zdlouhavý
Suroviny
Pohanková lámanka, fíky, banány, datle, jogurt, med
Pohanka je ke koupi v mnoha variantách. Nejčastěji se v setkáváme s pohankovou lámankou nebo pohankovými kroupami, jejich vaření je ale velmi zdlouhavé. Vybereme tedy pohankovou lámanku, kterou propláchneme a vaříme. Použijeme 2 díly vody, na 1 díl pohanky. Vaříme maximálně 10 minut a dál necháme pohanku změknout pod poklicí - tak si zachová potřebné živiny. Podáváme jednoduše s ovocem a jogurtem. Dosladíme datlemi, pokud chceme tak medem. Můžeme použít také nastrouhaná jablka, mrkev a ořechy.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář