Kokosová buchta - mokrá, bez lepku a hrnková
Máte rádi "mokré" buchty? Tady je jedna zdravější, dokonce pokud chcete, i bezlepková. Místo kokosu můžete použít kakao nebo ořechy. Tento recept je bezva, protože má zdravější i běžnou variantu. Tu vlhkost jí dává kokosový olej, který po vychladnutí v buchtě tuhne a je pak taková mokřejší a dobrá :).
Časová náročnost: 45 min.
Suroviny
2 hrnky bezlepkové mouky (může být i normální polohrubá),
1 hrnek cukru,
1 jogurt,
1 hrnek mléka,
3/4 hrnku kokosového oleje,
2 vejce,
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru,
1 jogurt,
1 hrnek mléka,
3/4 hrnku kokosového oleje,
2 vejce,
1 prášek do pečiva
Všechny ingredience smícháte a přidáte kokos (přiměřeně, asi půl hrnku). Řádně rozmíchané těsto vlijete do vymazané a vysypané formy (já sypu kokosem) a pečete asi na 180°, dokud těsto nelepí. Upečenou buchtu můžete podélně rozříznout a potřít marmeládou nebo vaječňákem. Podáváme s jogurtem nebo šlehačkou. Pokud používáte bezlepkovou mouku, bude jí potřeba méně (bývá víc lepivá, než ta obyčejná) a kokosový olej dávejte do těsta v tekutém stavu. :) Pokud používáte bezlepkovou mouku bude ji potřeba méně (je lepivější), no a kokosový olej v tekutém stavu
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář