Vcelku pečený květák - recept
Zapomeňte na smetanový květák, zapečený s bramborem i na jeho smaženou verzi. Tento pokrm je lehký, tak trochu orientální a koření vás prohřeje.
Časová náročnost: 80 min.
Složitost receptu: jednoduchý
Suroviny
Květák, jogurt, šťáva a kůra z limety, chilli, drcený kmín, kvalitní kari, česnek, kurkuma, sůl
Květák omyji, očistím, asi na 10 minut vložím do vroucí, slané vody a nechám oschnout. Jogurt vyklopím do větší mísy, vmíchám všechny ostatní suroviny, podle vlastní chuti a předvařený květák v této směsi vyválím. Je nutné, aby byl květák celý pokrytý štědrou vrstvou jogurtu. Pekáč vyložím pečícím papírem a květák na něj položím, pokud je potřeba ještě pořádně navrstvím jogurt. Peču na 200°C asi 40 minut, dokud není povrch tmavý a suchý. Z jogurtu se stane kůrka na povrchu květáku. Jezte studený, teplý s přílohou, bez ní nebo jen se zbytkem jogurtu. Skvělé je, květák rozkrájet na výřezy jako dort a ty položit na zeleninový salát.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář