Lehké a pestré zeleninové jídlo pro horké dny
Pokud máte rádi zeleninová jídla, jste vegan nebo vegetarián, tak víte, že tento druh pokrmů není o velkém vaření, ale spíš o nápaditosti. Tento recept je plný chutí, ale složený z jednoduchých surovin. Pokud chcete pokrm veganský, tak sýr a jogurt vynechejte nebo nahraďte sójovým.
Časová náročnost: 30 min.
Složitost receptu: velmi jednoduchý
Suroviny
Cuketa, červená fazole, česnek, sůl, pepř, pesto calabrese - vyrobíte nebo koupíte (např. v Kauflandu), brambory, olivový olej, ledový salát, jogurt, kmín
Nové brambory opláchnu, nakrájím a peču s troškou oleje na pečícím papíru se solí a kmínem. Nakrájenou cuketu restuju i s celými stroužky česneku na kapce oleje. Podleju troškou vody, přidám lžičku pesta Calabrese (červené papriky, ricotta, olej, rajčata, cibule, cukr, sůl, chilli) a dusím pod poklicí. Podávám s bramborem a jogurtem smíchaným s česnekem a pepřem. Na fotce je ještě zbytek ledového salátu, ale dejte si jakoukoliv zeleninu.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář