Francouzská žemlovka
Obyčejná žemlovka je pro mnohé trošku nudná, ale tato vás díky croissantům překvapí. Já jsem použila banány, ale vy můžete jahody, maliny, třešně nebo klasicky jablka. Je lepší, když je ovoce dost zralé a sladké. Recept je na 2 až 4 porce.
Časová náročnost: 60 min.
Složitost receptu: jednoduchý
Suroviny
4 croissanty, 2 tvarohy, 2 vejce, ovoce, cukr, vanilka, máslo
Smíchám tvaroh, vajíčka, cukr a vanilku. Croissanty rozkrojím podélně, prokládám tvarohem a ovocem a vložím do máslem vymazané zapékací misky. Peču zakryté na 160 stupňů, dokud tvaroh nezhoustne. Před koncem pečení odkryju, na žemlovku pokladu máslo smíchané s cukrem a peču ještě asi 5 - 10 minut. Máslo s cukrem se spojí, roztopí, vsákne do pečiva a zkaramelizuje. Množství cukru i jeho druh si musíte určit sami, dle vlastní chuti a sladkosti ovoce. Já jsem použila méně cukru a přidala tři pokrájené datle.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář