Nepečený tunel s ostružinami a tvarohem
Ingredience:
1 balení cukrářských piškotů
2 měkké tvarohy
300 g kysané smetany
1 vanilkový cukr
moučkový cukr pdle chuti (a kyselosti ovoce)
1 ztužovač šlehačky
2 hrsti i více očištěného čerstvého ovoce ochuceného vanilkovým a moučkovým cukrem (ostružiny, jahody, maliny, měkké hrušky, broskve...)
4 lžíce kokosového nebo vaječného likéru (není nutné)
kokos na ozdobu
Postup:
Tvarohy vyšleháme se zakysanou smetanou, vanilkovým a moučkovým cukrem, nakonec přdáme ztužovač šlehačky a ještě promixujeme.
Formu vyložíme potravinářskou folií či aobalem a na dno vyskládáme piškoty. Pokapeme je kokosovým likérem a nalijeme na ně polovinu tvarohové směsi. Na ně navrstvíme ovoce, zalijeme zbytkem tvarohu a nakonec opět zarovnáme piškoty.
Vložíme alespoň na 4 hodiny do lednice, dozdobíme a pak podáváme.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/39-tvarohovy-ovocny-dezert.html