Rajčata s cizrnovo-ořechovou náplní
Ingredience:
5 středně velkých zralých, ale pevných rajčat
6 lžic créme fresh nebo kysané smetany (s více procenty tuku)
4 lžíce strouhanýh vlašských ořechů
6 lžic konzervované cizrny
1,5 hrsti jemně pokrájeného pórku
1 velký prolisovaný stroužek česneku
sůl a čerstvě mletý pepř
citronová šťáva
snítky oregána
kdo má rád ostré, přidá na špičku lžičky červené kari pastyZdroj: http://daniela.pise.cz/129-rajcata-s-cizrnovym-salatem.html
Postup:
Rajčatům seřízneme vršky a ostrou lžičkou vydlabeme dužninu.
V misce rozmícháme créme fresh s červenou kari pastou, potom s ostatním kořením, nasekaným tymiánem, ořechy a česnekem.
Přidáme dužninu z rajčat, pórek a pak ochutíme solí a citronovou šťávou. Úplně nakonec vmíchejte okapanou cizrnu
Necháme alespoň hodinu odležet v chladu a pak směsí plníme rajčata. Podáváme jako lehkou svačinu nebo večeři či osvěžující pohoštění.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/129-rajcata-s-cizrnovym-salatem.htm