Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Tento recept může být trošku náročnější, ale pokud máte rádi českou klasiku, stojí za to.
Časová náročnost: 120 min.
Suroviny
1 kg brambor, 2 vejce, hl. mouka, sůl, uzené maso nebo šunka vcelku, kysané zelí, med, cibule
Brambory uvařím ve slupce, oloupu a rozmačkám, přidám 2 vejce ušlehaná do běla, sůl a mouku. Těsto má být vláčné, ale nelepivé. Uzené maso nebo šunku osmahnu na cibulce, nechám vychladnout, plním jím bramborové těsto a tvaruji knedlíky. Kuličky vkládám do vroucí, slané vody a vařím, dokud nevyplavou. Osmahnu cibulku a přidám zelí, propláchnuté pod proudem vody. Směs dusím pod poklicí asi 5 minut, dochutím solí, kmínem pepřem a lžící medu. Zelí zapráším asi dvěma špetkami hladké mouky, pořádně promíchám a dusím dalších 5 minut. Zelí není dušené na vodě, tím pádem nepotřebuje tolik mouky na zahuštění, vlastně nepotřebuje vůbec žádnou. Když mouku vynecháte a přidáte dvě lžíce smetany, zelí se taky zahustí a zjemní.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář