Rajčatový základ na pizzu
Vyrobte si pizzu podle našich návodů a tu kupovanou už si neobjednáte. Základ a těsto je důležitější než to, co si na pizzu naskládáte. Na výrobu můžete použít buď čerstvá nebo konzervovaná rajčata (pokud budou kvalitní).
Časová náročnost: 40 min.
Složitost receptu: jednoduchý
Suroviny
Rajčata, cibule, česnek, sůl, pepř, cukr, bazalka, oregáno, olivový olej, špetka chilli, bobkový list
Pokud použijete čerstvá rajčata, nakrájejte je na plátky a v sítku trochu pomačkejte pěstí, aby pustila šťávu. Pokud použijete plechovková, tak z nich prostě vylejte nálev. Osmahněte cibulku, přidejte ostatní suroviny a duste do zhoustnutí. Vyndejte bobkový list a nechejte vychladnout, nebo pokud chcete jemnější strukturu, tak trochu pomixujte. Směs roztírejte na těsto na pizzu a klaďte suroviny, jaké máte rádi. Recept na těsto najdete zde.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář