Dýňové kari s cizrnou
Jídlo je společenská záležitost a kari přímo vybízí k setkání s blízkými. Tento recept není náročný a dovolí vám, věnovat se při vaření rodině nebo přátelům.
Časová náročnost: 60 min.
Suroviny
Dýně hokaido, cizrna v plechovce, cibule, česnek, pórek, sůl, pepř, kvalitní kari a kurkuma, drcený kmín, chilli, hnědý cukr, limetová šťáva a kůra, malinko skořice, 2 polévkové lžíce protlaku
Cibuli nakrájím na drobno, osmahnu do růžova, přidám pórek a veškeré koření podle chuti. Asi po 30ti sekundách se koření rozvoní, přisypu dýni nakrájenou na kostky, protlak a podleji vodou. Dusím, dokud není dýně měkká a přidám cizrnu bez nálevu. Spolu ještě provařím, zakápnu limetou, přidám kůru a podávám. Já nezahušťuji, ale záleží na vás. Podávám samotné, se zakysanou smetanou nebo kvalitním sýrem.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář