Zapečená vinná klobása na strouhaných bramborech a hrubozrnné hořčici
Časová náročnost: 60 min.
Ingredience:
500 g vinné klobásy
6 větších brambor
5 lžic kysané smetany
3 lžičky hrubozrnné hořčice
čerstvě mletý pepř
2 cibule nakrájené na plátky
sůl
2 lžíce oleje
Postup:
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, smícháme se solí (solíme podle chuti) a rozprostřeme do olejem lehce pomaštěného pekáčku. Navrch položíme plátky cibule.
Zapékáme asi 20 minut při teplotě 190°C. Pak vyjmeme z trouby a na cibuli položíme vinnou klobásu. V misce smícháme kysanou smetanu s hořčicí, osolíme a opepříme.
Směs rozetřeme na klobásu a zapékáme v troubě při 180 °C asi 20 - 30 minut. Ke konci můžeme pustit vrchní gril.
Tip:
Podáváme se zeleninovým salátem. Stejně tak můžeme použít bílé grilovací klobásky.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář