Tapioca puding s kokosem a jahodovým přelivem
Tapioca kuličky propláchnu a uvařím, poměr na 1 díl kuliček je 2 díly mléka a 1 díl vody. Kuličky zvětší svůj objem, tak s tím počítejte. Během vaření míchám a když je potřeba, přidám vodu. Že je tapioca uvařená poznáte tak, že kuličky zprůhlední, zvětší se a jsou měkké. Těsně před koncem vaření přidám kokos a sirup. Hmotu, která má být hustá a homogenní, ale mírně tekutá, přeliji do připravených nádobek (já do čajových šálků) a nechám vychladnout.
Studený puding vyklopím, pokud nemáte silikonové nádobky, musíte hmotě trochu pomoct, ale není to žádná hrůza. Stačí na puding ze stran trochu zatlačit a odlepit ho od stěn, pokud chcete mít jistotu, vyložte formičku potravinovou folií. Vyklopené bábovky polévám jahodami, které jsem rozmixovala se sirupem.