Zelné lívanečky
Časová náročnost: 40 min.
Složitost receptu: středně náročný
Ingredience:
Postup:
- 300 g kysaného zelí
- 12 vrchovatých lžic hladké mouky
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 200 g kysané smetany
- 3 vejce
- 100 g dobrého špeku
- 100 g anglické slaniny (zde tzv. Snídaňová)
- olej na smažení
Zelí vymačkáme a nadrobno pokrájíme. Na malé kostičky nakrájíme i slaninu a špek.
V míse smícháme mouku se solí, kmínem a sodou. Přidáme kysanou smetanu a vejce. Do směsi přidáme zelí, špek a slaninu. Těsto necháme 10 minut odpočinout.
Na lívanečník, který jsme vymazali olejem, vkládáme jednu lžíci směsi (díky sodě nabydou) a smažíme dozlatova z obou stran. Podáváme teplé i studené.
Poznámka
Lívanečky lze péct i na pečicím papíru v troubě. Dobře chutnají samotné, jako příloha například k samuraji, nebo k polévkám.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář