Veganská smetanová omáčka z pečených rajčat
Za pět minut si můžete připravit úžasnou smetanovou omáčku, která se výborně hodí jako příloha k dušené a grilované zelenině, k těstovinám.
Složitost receptu: jednoduchý
Suroviny
6 velkých rajčat, malou cibulku, 240 ml sojového mléka, 2 lžíce nasekané petržele, 30 ml olivového oleje, 6 stroužků česneku, sůl, pepř
Předehřejte si troubu na 165°C. Na plech rozložte na kostičky nakrájená rajčata, cibulku, česnek a polijte olivovým olejem. Přikryjte alobalem a pečte v troubě hodinu. Upečené suroviny vložte do mixovací nádoby a nasaďte víko. Otočný ovladač nastavte na rychlost 1. Po zapnutí mixéru zvyšte rychlost na 10 a přepínač otáček nastavte do horní polohy. Směs mixujte asi minutu. Omáčka by se měla zahustit a bude homogenní. Dochuťte solí a pepřem.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář