Sumec na bílém víně a bylinkách
Ingredience:
4 porce sumce (podkovy)
4 lžíce oleje
3 lžíce másla
150 ml dobrého bílého vína
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce nakrájené pažitky
2 lžíce nakrájené petrželové nati
sůl, bílý pepř, citronová šťáva
Postup:
Rybí maso omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Máslo rozpustíme s olejem a opečeme na něm maso dorůžova, aby byla kůžička křupavá. Pak je přeložíme do pekáčku a schováme do trouby předehřáté na 120°C, aby ryba nevychladla.
Do výpeku ze sumce nalijeme víno a necháme je pět minut odpařit. Potom přidáme smetanu, lehce osolíme a opepříme. Smetanu zredukujeme, aby zhoustla, a vmícháme bylinky. Podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.
Odstavíme a omáčkou pak přeléváme rybí porce. Podáváme s novými bramborami a sklenkou bílého vína :-)
Tip:
Sumec samozřejmě není podmínkou, vyberte si jakoukoli rybu, která vám chutná.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/95-sumec-s-omackou-z-bileho-vina-bylinek-a-smetany.html