Pohár z vyšlehaného kokosového mléka
Velmi příjemná a lehká chuť kokosového mléka dodá tomuto veganskému dezertu na exotičnosti. Chutná po kokosu, ale i po šlehačce, která v něm není. Kokosové mléko je bohaté na kalcium, magnesium, draslík a fosfor. Je sladké, ale cukru má relativně málo, jen asi 8 g na jeden hrnek. Je to super náhražka smetany a neobsahuje cholesterol.
Časová náročnost: 30 min.
Složitost receptu: jednoduchý
Suroviny
Kokosové mléko z plechovky, sušenky nebo piškoty, ovoce
Plechovku mléka si dám asi na hodinku do lednice. Vychlazené kokosové mléko šlehám ručním šlehačem nebo v robotu jako obyčejnou šlehačku. Vrstvím do sklenic s ovocem a drcenými sušenkami. Je to velmi jednoduché, rychlé a například návštěvu tímto dezertem učitě zaujmete :)
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář