Marinované pečené kuře
Čím pomaleji se toto kuře peče, tím lépe pak chutná. Marináda zabrání vysušení, které bývá častým problémem kuřecího masa. Recept obsahuje chilli pastu, já ji kupuji v Kauflandu - v malé skleničce za asi 25 Kč, kupodivu je dobrá a neobsahuje nic, co by neměla.
Časová náročnost: 180 min.
Složitost receptu: jednoduchý, ale zdlouhavý
Suroviny
Kuře, chilli pasta, cibule, česnek, drcený kmín, sójová omáčka - nejlépe čínská nebo japonská, pivo, voda
Kuře opláchnu, očistím a rozčtvrtím. Do pekáče naleju asi 2 dcl piva, vrchovatou kávovou lžičku chilli pasty, polévkovou lžíci až dvě sójovky, nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, lžičku třtinového cukru, trochu kmínu a 2 dcl vody. Vše promíchám, do marinády vložím kuře a zakryté nechám v lednici nejméně hodinu, ale nejlépe přes noc. Peču pod poklicí cca dvě hodiny, 60 minut na 140 stupňů a postupně zvyšuji teplotu na 180 stupňů. Já mám litinový pekáč a kůrka se vytvoří i přes poklici, pokud máte jiný, před koncem pečení odklopte, aby se vytvořila krusta. Podávám s rýží nebo bramborem. Na fotce jsou šťouchané brambory s perželovým pestem.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář