Jednoduché Salzburské noky
Lehounké a nadýchané jako čerstvě napadaný sníh.... klasika rakouské metropole. Já jsem je poprvé ochutnala v Salzburku a nikdy na to nezapomenu, měly dokonalý tvar a vůni. Ty moje nejsou tvarované jako originál, ale na chuti a kouzlu to těmto zlatavým krasavcům rozhodně neubírá :).
Časová náročnost: 25 min.
Suroviny
4 vejce, 30 g cukr moučky, 20 g hl. mouky, máslo
Bílky ze čtyř vajec vyšlehám s cukrem do tuhého sněhu. Potom do něj lehce vmíchám žloutky a hladkou mouku. Máslem vymažu jednu větší ohnivzdornou nádobu nebo dvě malé a trochu másla nechám na dně. Do takto vymazané, předehřáté nádoby s rozpuštěným máslem dávám vykoupat těsto, ve tvaru 4 velkých noků (které když se mají fotit, tak nevypadají jako noky) a peču 5-7 minut na asi 180°. Upečené je posypu vanilkovým cukrem a hned podávám. Jí se samotné, se šodó, ovocem nebo třeba se sladkou zakysanou smetanou jako u nás.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář