Guacamole
Klasická mexická pomazánka má díky avokádu krémovou, oříškovou chuť a chilli jí dodá divokost. Guacamole má v Mexiku a USA, ale i jinde na světě, různé regionální podoby a tato je jedna z nich. Podává se s tortillou, tacos, nachos nebo s pečivem.
Časová náročnost: 30 min.
Složitost receptu: jednoduchý
Suroviny
Avokádo, citron nebo limeta, sůl, chilli, koriandr, šalotka, česnek
Avokádo vypeckuji, lžičkou vydlabu a rozmačkám vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Přidám nasekanou šalotku, česnek, sůl, chilli, koriandr a citronovou nebo limetovou šťávu - díky ní avokádo nezhnědne a zůstane krásně zelené. Všechno zamíchám a podávám :).
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář