Cibulový koláč s chutí Francie
Opravdu dokonalý cibulový koláč s chutí moře.
Časová náročnost: 45 min.
Suroviny
Cibule, olej, listové těsto, ančovičky, parmazán, sůl, pepř, třtinový cukr, muškátový ořech
Nakrájím cibuli, jen bílou nebo víc druhů dohromady. Cibule bude velké množství, ale to si musíte určit sami, podle velikosti vaší formy, já používám tak 10 větších cibulí.
Mám nakrájeno a smažím na opravdu malinkém množství tuku do tmava. Když jsem v půlce smažení, přidám asi 2 lžíce třtinového cukru, sůl, pepř, muškátový ořech a všechno dál restuju, dokud nemá směs karamelovou barvu. Pokud mám, tak na konci přidám trochu parmezánu - nemusí být pravý (v koláči to nepoznáte).
Vyválím si listové těsto na velikost formy, vložím ho to ní tak, aby bylo trošku přes okraj a dno propíchám vidličkou, aby se při pečení nenafukovalo. Na těsto rozprostřu cibulovou směs a na ni pokladu pár ančoviček - pokud je nemáte, NIKDY je v receptech nenahrazuje ničím jiným! A jestli vám nechutnají, tak je tam prostě nedávejte, ale byla by to škoda, dají tomu takovou tu mořskou slanost.
Okraje těsta můžete potřít vajíčkem (já to ale nedělám) a péct cca na 160°. Pečte 15 minut jen na spodní ohřev a pak 10-15 minut na spodní i horní.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář