Barevný tuňákový salát
Ingredience:
1 konzerva masa z tuňáka (cca 180 g)
3 stonky jarní cibulky drobně nakrájené
2 vařená vejce
1/2 ledového salátu nařezaného na proužky
hrst řapíkatého celeru drobně nakrájeného
4 rajčátka nakrájená na osminky
1 mozzarella nakrájená na plátky
1 bílá cibule nakrájená na slabé proužky
petrželka, bazalka a kousek strouhaného parmazánu na ozdobu (nemusí být)
Zálivka:
1 zakysaná smetana
2 lžíce majonézy
sůl, bílý pepř
bílý pepř, sůl, citronová šťáva, špetka sušeného česneku
mléko dle potřeby, většinou není nutné
Postup:
Metličkou v misce rozmícháme Majolku se zakysanou smetanou, je-li třeba, naředíme trochou mléka. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a citronovou šťávou. Kdo má rád, může si do zálivky přistrouhat trochu čerstvého křenu.
Zeleninu naskládáme na talíř, přidáme vajíčka, která osolíme, mozzarellu a několik lžiček zálivky. Ihned podáváme.
Dle libosti můžete přidat i další druhy zeleniny - papriky, okurky, kukuřici, hrášek, mrkev, ředkvičky, kedlubnu, ozdobit olivami atd...
Majonézu lze samozřejmě vynechat.