Jednoduché domáci tortilly
Časová náročnost: 15 min.
Složitost receptu: jednoduchý
Ingredience:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek vody
1 lžička soli
50 g sádla
Postup:
Rozpustíme si sádlo. Mouku smícháme se solí. Přidáme do ní vodu a vlažné sádlo a rukama hněteme hladké těsto, které má mít konzistenci asi jako pevnější plastelína. Ihned je rozdělíme na 12 nebo 24 dílků (podle toho, jak chceme mít tortilly velké).
Pak z každého kousku tvoříme kuličky, které na lehce pomoučené ploše za občasného podsypávání válíme do tenka. Vkládáme jednu po druhé na sebe do čisté těrky. Pečeme na suché pánvi z každé strany asi 30 vteřin, po upečení pokládáme do další suché utěrky.
Tip
Těsto (nevyválené) si můžeme uložit i do lednice a použít třeba po třech dnech - před pečením by ale mělo mít pokojovou teplotu.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář