Snadné a rychlé uchování petrželky, kopru, pažitky atd.

Avatar

Snadné a rychlé uchování petrželky, kopru, pažitky atd.

Sabina (0 příspěvků) Úterý 31.10.2017 | 09:38:40

Ahoj všichni, pěstuju si prvním rokem pažitku, zelenou petrželku a kopr a chtěla jsem se zeptat, kdy je sklízet? Vše mám zatím zelené a v kondici. A hlavně, jak je zpracovat, aby mi zelené natě zůstaly dlouho chutné a pokud možno, aby s tím nebylo příliš moc práce?

Děkuji
Avatar

Snadné a rychlé uchování petrželky, kopru, pažitky atd.

Bláňa (12 příspěvků) Středa 01.11.2017 | 10:46:17

Já si zelené natě suším do zásoby, mám sušičku, takže to jde poměrně snadno :-). Sklízím většinou před prvními podzimními mrazíky.
Avatar

Snadné a rychlé uchování petrželky, kopru, pažitky atd.

Michal Vaněk (3 příspěvky) Úterý 07.11.2017 | 08:44:20

Manželka si zelené natě naseká a zamrazí v nádobce na kostky ledu.
Avatar

Snadné a rychlé uchování petrželky, kopru, pažitky atd.

pavla (2 příspěvky) Čtvrtek 16.05.2019 | 13:49:24

Za mě si z toho udělejte koření :-) Bylinky si nasušte a usušené dejte do mixéru, který to rozmělní na úplný prach (já tedy používám mixér Vitamix a mohu říct, že koření je dokonalé a vydrží dlouho chutné). Můžete přidávat pak do polévek, omáček, pod maso...