Panenka se švestkami a modrým sýrem
Časová náročnost: 60 min.
Složitost receptu: středně náročný
Ingredience:
200 g vepřové panenky
4 pěkné, pevné, ale zralé švestky
30 g sýru s modrou plísní
100 ml dezertního vína typu Kagor
sůl, zelená čerstvá petrželka
Postup:
Švestky rozpůlíme a vyjmeme pecku. Naložíme je do vína a marinujeme alespoň tři hodiny. Pak je vyjmeme, necháme okapat a na grilu opečeme z obou stran asi dvě minuty.
Panenku nakrájíme na špalíčky o tloušťce 3 cm. Lehce je rukou stlačíme a pak do růžova opečeme na grilu. Uložíme do tepla.
Na nahřátý talíř rozložíme švestky, na ně grilované plátky masa, které jen lehce osolíme a posypeme kousky sýra s modrou plísní a nasekanými bylinkami.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář