Veganské zeleninové tortilly
Na náplň do tortill si připravte: pečenou červenou řepu, 1 rajče, 1 žlutá paprika, 1 mrkev, pór, řapíkatý celer, růžičková kapusta, bylinky (řeřicha, pažitka a bazalka), lněné a dýňové semínka, citron a sůl.
Nejdříve si připravte tortilly. Smíchejte všechny ingredience určené právě na tortilly dohromady a utvořte hladké těsto. Těsto přikryté utěrkou nechejte 10-15 min odpočinout. Následně z těsta vytvořte 8 kuliček, které rozválíte na tenké placky. Placky opečte na rozpálené suché pánvi. Placky osmažte jen lehce a poté položte na plech a nechte je ohřát pod vlhkou utěrkou v troubě při teplotě asi 80°C.
Směs, kterou se budou tortilly plnit, připravíte tak, že si všechnu zeleninu nakrájíte na kostičky, mírně osmažíte na olivovém oleji a lehce podusíte, aby byla zelenina mírně měkká. Zeleninu zakápnete citronem, posolte, dochuťte a přidejte bylinky a semínka. Takto připravenou směs položte na tortilly (můžete přidat ještě listy např. ledového salátu) a zamotejte do roličky.