Veganská quinoa s máslovou dýní
Připravte si vynikající veganskou směs, která se výborně hodí jako zdravý oběd.
Suroviny
žampiony, červená quinoa, tamari, máslová dýně, máslo, řapíkatý celer, česnek, cibule, bazalka, petržel, slunečnicová semínka
Na másle necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibulku. Vedle si nakrájíme dýni, žampiony a celer na kostičky a přidáme k cibuli na rozpálený olej. Mírně opečeme a poté přiklopíme pokličkou a podusíme. Do směsi přidáme quinou a také mírně opečeme.
Po chvíli podlijeme vodou, v poměru 1 díl quinoi na 2,5 dílu vody. Necháme vařit, dokud nebude quiona měkká. Nakonec dochutíme tamari, česnekem, necháme povřít. Přisypeme bylinky a ozdobíme slunečnicovým semínkem.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář