Rýžová snídaňová kaše
Když nemůžete snídat různé ovesné, pohankové a jiné kaše nebo vám jen lezou krkem, uvařte si rýžovou. Je bez lepku, lehčí a víme co v ní je, ne jako u kupované mléčné rýže... Můžete použít kravské nebo rostlinné mléko. Je tak vhodná i pro vegany a vegetariány :)
Časová náročnost: 40 min.
Složitost receptu: jednoduchý, ale zdlouhavý
Suroviny
Kulatozrná rýže, mléko, med nebo jiné sladidlo
Kulatou rýži properu a vařím v mléce, vlastně jako krupici. Vařím, dokud není rýže měkká, možná i trochu rozvařená, necedím a nechám v troše mléka, aby měla hmota kašovitou konzistenci. Musí se pořád míchat a trvá déle, než se uvaří, ale v lednici vydrží několik dní. Já ji vařím s vanilkovým luskem, přidám čerstvé nebo sušené ovoce, skořici, semínka, ořechy, med.... cokoli chcete.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář