Ledová káva trochu jinak
Tento návod je jednoduchý, ale velmi efektivní. Připravte sobě nebo návštěvě opravdu originální ledovou kávu.
Složitost receptu: jednoduchý
Suroviny
Káva, voda, mléko, sladidlo - třtinový cukr, kokosový cukr, agáve sirup
Uvařím velmi silnou kávu - může to být espresso, ale zjistila jsem, že je na to nejlepší obyčejná rozpustná káva (raději ne ta nejlevnější). Do kávy přidám sladidlo podle chuti a rozmíchám - když ji osladíte před zmrazením, nebude vám pak v té ledové plavat nerozpuštěný cukr. Silný nápoj rozleju do tvořítek na led a nechám zamrazit. Podávám tak, že kávové ledy zaleju mlékem a můžu pít (dobře to chutná i s rostlinným mlékem). Pokud máte rádi kávu neslazenou, tak cukr vynechejte. Když mě honí mlsná, tak si na neoslazené kostky naleju mléko a přidám karamelovou polevu - návod najdete zde.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář