Egyptský pita chleba
Domácí pita chleba je lehčí než ten náš a má mnoho použití. Naplňte ho jako hamburger, sýrem, salátem nebo tradičně falafelem. Já ho dělám na grilu, ale jde to i na sucho na pánvi. Za ideálních podmínek se placka nafoukne do takového jako balonku, vy ho rozříznete a naplníte. Pokud se nafoukne jen zčásti nebo vůbec, nic se neděje, použijte ho jako tortillu nebo podávejte k polévce.
Časová náročnost: 90 min.
Suroviny
1 hrnek špaldové mouky, 1 hrnek hladké mouky, lžička sušeného droždí, lžička cukru, špetka soli, vlažná voda
Všechny suché suroviny smíchám a postupně přidávám vlažnou vodu - budou jí 2 deci. Vypracuji vláčné, hlaďoučké těsto a nechám ho cca 30 minut kynout. Těsto rozdělím na 4 díly a vyválím placky tlusté asi 3 milimetry. Peču na grilu nebo pánvi na maximální výkon, z každé strany asi 2 minuty. Chleba je hotový, když se nafoukne nebo se udělají puchýřky.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář