Broskvová marmeláda bez bílého cukru a chemie
Nečekejte, že bude marmeláda přeslazená, jako ta kupovaná nebo klasická cukrová. Je jemná, voňavá, pikantní a nezastaví vám srdce ;-).
Časová náročnost: 160 min.
Suroviny
1 kg ovoce, 30 g agaru (přírodní želírovač - ve zdravé výživě), 150 g fruktózy (ovocný cukr - běžně v obchodech)
Broskve spařím horkou vodou a pak hned vložím do studené - dají se tak snadno oloupat. Vypeckované, oloupané a nakrájené broskve smíchám s cukrem a za občasného míchání vařím. Pokud je potřeba, přidám trochu vody - max. 2 lžíce a nechám provařovat. Přidám agar a vařím, dokud se broskve částečně nerozpadnou a hmota nebude hustá. Plním do sklenic a nechám vychladnout dnem vzhůru. Pokud budete pracovat v naprosté čistotě a víčka utřete utěrkou namočenou ve vodce, marmeláda vydrží léta.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář