Pesto z medvědího česneku
Aby nám během celého roku bylo do skoku, tak si vyrobíme pesto z medvědího česneku :). Počkejte si na dobu, kdy roste a používejte ho, je to malý zázrak. Pesto je forma uskladnění byliny a používá se jako to bazalkové. Do těstovin, pod maso, k sýrům, ale i do vajíček.
Časová náročnost: 45 min.
Složitost receptu: jednoduchý
Suroviny
Medvědí česnek, olej, sůl, obyčejný česnek, slunečnicová semínka nebo ořechy jaké máte rádi, parmazán
V robotu rozmělníme listy česneku, olej, sůl, opražená slunečnicová semínka, trochu obyčejného česneku a parmazán. Všechno umixujeme do pasty a přísady přidáváme dle své chuti. Když máme hotovo, zalejeme olejem, aby nám pestíčko dlouho vydrželo a zavíčkujeme. Je to jednoduché a pokud budete pesto udržovat zavřené a zalité olejem a bez přístupu vzduchu, vydrží v lednici klidně rok.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Řadit dle: