Domácí játrová paštika
Výborná, netučná a opravdu z jater. V lednici vydrží i 10 dní, tak proč kupovat ty z obchodu?
Časová náročnost: 50 min.
Suroviny
2 balíčky kuřecích jater, 2 cibule, minimálně 20 dkg slaniny, sůl, pepř, mandle, máslo, smetana, drcený kmín
Kuřecí játra očistím a peču v troubě s cibulí, pepřem a slaninou nadrobno. Když mám játra úplně upečená, nechám je mírně vychladnout, přidám trochu rozdrcených mandlí, sůl, asi 1/2 rozpuštěného másla, špetku drceného kmínu a rozmixuji dohladka ponorným mixerem. Do homogenní hmoty pomalu vmixuji přiměřené množství šlehačky - paštika ještě ztuhne, takže by měla být spíš řidší, asi jako bramborová kaše. Paštiku rozdělím do skleniček a zaleju tenkou, ale jednolitou vrstvou másla, to zabrání vniknutí vzduchu a paštika v lednici vydrží déle.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář