Indická omáčka s těstovinami
Máte chuť na exotiku a nevíte, jak na ni? Tato omáčka není složitá, možná trošku náročnější na suroviny, ale finančně nenáročná a opravdu dobrá. Je veganská a využijete ji na mnoho způsobů.
Časová náročnost: 30 min.
Složitost receptu: jednoduchý
Suroviny
Kokosové mléko v plechovce, třtinový cukr, šalotka, sezam, arašídy nebo arašídové máslo, chilli pasta, sůl, kvalitní kari koření nebo koriandr, skořici, kmín, badyán a hřebíček
Cibuli nakrájím a osmahnu na oleji (nejlépe sójovém) do růžova, přidám všechny ostatní suroviny kromě kokosového mléka a restuji 1-2 minuty. Nyní všechno rozmixuji v robotu na hladkou pastu. Směs vrátím do pánve a přidám kokosové mléko - množství podle chuti, barvy a konzistence směsi. Přesné poměry jsou na vás. Ostrost indické kuchyně není pro každého a tak rozhodněte sami, jestli převládne ostrá nebo sladká, krémová chuť. Já jsem přidala parmazán, který indický rozhodně není, ale vy nemusíte. Užijte si chuť dálek :).
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář