Vepřová pečeně ve slaninovém pyžamu
Pečeně, která voní po slanině, hřebíčku a medu, působí svátečně a neobvykle. Díky zelenině nebude oběd tak těžký a únavný :)
Časová náročnost: 180 min.
Suroviny
Vepřová kotleta v celku, slanina na plátky, slanina v celku, hřebíček, med, sůl, pepř, pórek, cibule, čerstvá rajčata, rajčata v plechovce,
Vepřové maso omyjte a očistěte. Zeleninu nakrájejte, vložte do pekáče a položte na ni maso. Kotletu prošpikujte slaninou, posypejte solí, pepřem a rovnoměrně pocákejte medem. Na maso úhledně poklaďte plátky slaniny a zapíchejte hřebíček (já si dělám dírky nejdříve párátkem a pak vpíchnu koření). Posolím a popepřím také zeleninu, podleji vývarem nebo vodou. Maso peču přikryté tak, aby se poklice nebo alobal nedotýkal slaniny. Peču pozvolna asi na 180°C, dokud nebude maso měkké. Před podávání vyndám hřebíčky.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář