Veganská thajská dýňová polévka
Připravte si vynikající a zdravou polévku plnou zeleniny!
Suroviny
30 ml olivového oleje, lžíce rajského protlaku, velká cibule, půl šálku dýně z konzervy, stroužek česneku, 30 g zázvoru, 720 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru, 180 ml kokosové smetany, 180 ml kokosového mléka, lžička nasekaných zelených čili papriček, lžička citrónové šťávy, pepř a sůl. Na dochucení: lístky koriandru, nasekané burské oříšky, kyselá smetana.
Na olivovém oleji osmažte nasekanou cibulku. Cibulka tak krásně změkne. Následně přidejte protlak, dýni, zázvor, česnek a vývar. Všechno společně ohřejte a míchejte.
Ohřátou směs vložte do mixovací nádoby, přidejte papričky, kokosovou smetanu, kokosové mléko a citrónovou šťávu. Nasaďte víko a nastavte otočný ovladač na rychlost 1. Mixér zapněte a zvyšte rychlost na 10. Přepínač otáček nastavte do horní polohy. Mixujte asi 25 sekund. Celou směs dochuťte pepřem a solí. Pokud se Vám polévka zdá příliš sladká, vynechejte kokosovou smetanu a zvyšte množství kokosového mléka.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář