Mléčná rýže s nektarinkovým rozvarem
Připravte sobě i dětem snídani nebo svačinu na celý týden. Rýže se sice vaří déle a musí se míchat, ale výsledek stojí zato.
Časová náročnost: 60 min.
Suroviny
Kulatozrná rýže, mléko, nektarinky, sirup z agáve nebo cukr, pomerančová kůra
Kulatou rýži properu a vařím v mléce, vlastně jako krupici. Vařím, dokud není rýže měkká, možná i trochu rozvařená, necedím a nechám v troše mléka, aby měla hmota kašovitou konzistenci. Nektarinky oddělím od pecek, omyji a nakrájím na kostky. Ovoce vložím do hrnce, přidám sirup, kůru a vařím pod poklicí, dokud nejsou nektarinky měkké a pustí vodu. Vrstvím do skleniček a uchovávám v lednici.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář