Lehký jahodový dort
Pokud zvládnete upéct korpus, bude výroba zbytku dortu hračka. Tento recept na korpus je bez prášku do pečiva - správně tam nepatří, drží ho vyšlehaná vejce. Použitím třtinového cukru krupice získá dort karamelový nádech. Je spousta různých receptů, ale tento je ten základní, opravdový, kyprý a spolehlivý.
Časová náročnost: 120 min.
Složitost receptu: náročný
Suroviny
8 vajec, 220g třtinového cukru krupice, 180g hladké mouky, 60g oleje, citronová kůra, ananas z plechovky, citron, jogurt, želatina na přípravu nepečeného dortu, jahody, kyselejší marmeláda
Vyšlehám celá vejce s cukrem do tuhé pěny. Šlehání bude trvat asi 30 minut, ke konci snížím otáčky a postupně přidávám citronovou kůru a olej. Následně stěrkou vmíchám prosátou mouku - její množství záleží na velikosti vajec. Těsto vyleju do dortové formy vyložené pečícím papírem. Peču na 180 stupňů, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli. Pokud se těsto uprostřed zvedlo, otočím ho boulí dolů a nechám vychladnout. Rozmixuji ananas, přidám jogurt a želatinu podle návodu na obalu. Korpus rozříznu na 3 pláty, postupně potírám marmeládou a krémem, vrstvím na sebe a na vršek dortu pokladu jahody. Nechám v lednici tuhnout hodinu a půl. Pokud chcete, můžete jahody potřít želatinou.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář