Krupicové bábovičky vonící po perníku s jablečným želé
Ingredice:
470 ml plnotučného mléka
4 lžíce krupice
4 - 5 lžic třtinového cukru podle chuti
8 lžíc strouhaného perníku
1 lžička mleté skořice i do želé
špetka soli do kaše
1 velké jablko oloupané a nahrubo nastrouhané
1 balíček červeného želé Dr. Oetker
250 ml jablečného džusu (nebo voda a 2-3 lžíce jakékoli výraznější ovocné šťávy)
a na ozdobu: čokoládové hoblinky, celá skořice, stonek máty
Postup:
Krupici necháme 10 minut nabobtnat v mléce, přidáme sůl a uvaříme kaši. Sejmeme z ohně a přidáme cukr, perník a skořici. Misky vypláchneme studenou vodou a naplníme kaší do dvou třetin.
Po vychladnutí kaše si podle návodu připravíme želé, odstavíme, vmícháme lžičku skořice a jablka. Nalijeme do misek na kaši a vychladíme.
Poznámka
Ideální moučník, když se vám nechce péct. Je lehký, osvěžující a příprava zabere 15 minut (bez chlazení). Místo mléka můžete použít i smetanu.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/81-pernikove-babovicky-s-jablecnym-zele.htm