Klobásky zapečené s kaší neboli žába v díře
Ingredience:
300 g grilovacích klobásek
1 velká cibule
2 lžíce oleje
2 velká vejce
cca 100 ml smetany na vaření
cca 100 ml sodovky nebo vody
3-4 lžíce polohrubé mouky
hrst plocholisté petržele nebo pažitky
2 lžičky dijonské hořčice, sůl
Postup:
Vajíčka rozšleháme v mléce s hořčicí, přidáme mouku, promícháme, přidáme sodovku a osolíme. Směs má mít řidší konzistenci, asi jako na palačinky. Vsypeme pokrájenou petrželovou nať a necháme 10 minut odležet.
Cibuli nakrájíme na klínky, klobásu na menší kousky a na hřbetu uděláme několik mělkých zářezů (já měla tenčí, tak jsem je po délce rozpůlila a pak měly cca 8 cm na délku).
Do pekáčku nebo zapékací misky nalijeme olej, naklademe cibuli, kterou osolíme, a nakrájené klobásky. Dáme do trouby rozpálené na 180°C (horkovzduch) a pečeme, dokud klobása nezezlátne.
Pak zalijeme vaječnou směsí a pečeme asi 20 minut, dokud není vše pěkně propečené. Podáváme samotné, se zeleninovým salátem, bramborovou kaší, brambory atd.